Онима који се залажу за целовито и независно Косово смета јачање Србије и војске

31-08-2018 | Саопштења

 

Све земље на свету, па и много моћније од наше, имају своју војску и много улажу у њу, али ни једна земља на свету нема бившег начелника Генералштаба коме смета да и његова држава има своју.
Када бивши начелник Генералштаба постави питање из ког разлога треба да се уведе обавезно служење војног рока, онда то заиста јесте чист дилетантизам.
Али, тако је када вас на чело Генералштаба не препоручују знање, вештине и љубав према отаџбини, већ блиски односи са иностраним амбасадама, тако је када на место начелника Генералштаба Војске Србије дођете без претходних командних задужења и када вам је једина референца  и највеће достигнуће из биографије то што сте били НАТО курсиста.
Оваква питања постављају они који су уместо рада на  модернизацији војске распустили војску,  распродали њену имовину,  они који су желели да реформишу систем одбране по мери странаца, а не своје држве.
Наравно да они који се залажу да Косово остане целовито и независно и који Србију виде у НАТО пакту, не могу да се помире са  чињеницом да Србија и њена војска јачају и да се  војна неутралност и мир успешно чувају.

Покрет социјалиста
Подели са пријатељима: