Жене Покрета социјалиста протествују против Веселиновића

11-10-2018 | Саопштења

Жене Покрета социјалиста окупиле су се данас испред Скупстине града Београда како би изразиле протест против лидера Савеза Србију и градског одборника Жељка Веселиновића и његове срамне поруке упућене премијерки Србије госпођи Ани Брнабић у којој јој је дословно претио силовањем.
Оне су такође упутиле поруке оснивачима Савеза за Србију Вуку Јеремићу, Драгану Ђиласу и Жељку Веселиновићу: "Јеремићу извини се женама", "Ђиласе извини се женама", " Стоп насиљу над женама" Веселиновићу, теби је нажалост само душа црна",
"Силовање није политика", "А да су ваше ћерке? ", "Веселиновићу напоље" .
Председница Актива жена Покрета социјалиста Светлана Селаковић поручила је да су се жене Покрета социјалиста поново окупиле како би још једном изразиле протест и велико незадовољство против понашања и реторике Жељка Веселиновића члана Савеза за Србију.
" Најоштрије осуђујемо напад на госпођу премијерку Ану Брнабић и реторику којом се служе. Жене Покрета социјалиста не могу да схвате и верују да нико није осудио тај говор и да се нису јавили ни Ђилас, ни Јеремић, ни Обрадовић, да су дозволили да се жене у Србији вређају на овакав начин. " Она је упитала да ли ће то бити реторика у будућем политичком животу Србије. "Да ли ће свако ко мисли другачије него присталице Савеза за Србију бити на овакав начин прозиван, вређан, ниподаштаван, омаловажаван?
Ми смо згожене оваквом реториком и сматрам да сви треба да устанемо, да се све жене у Србији побуне против оваквог начина говора који се види и чује".
Она је, такође, осудила поруку мржње и сексистичку поруку Сергеја Трифуновића коју је упутио госпођама Триван и Зекић уз констатацију да ништа друго и не може да се очекује од присталица Савеза за Србију.
Чланице Покрета социјалиста ће, како кажу, наставити да се боре против бахатих примитиваца који вређају жене и напомињу да мора апсолутно све да се учини како ни једна жена у Србији не би доживела ово што је доживела премијерка Брнабић и све жене које мисле другачије од Ђиласа, Јеремића, Веселиновића и Обрадовића. 

Подели са пријатељима: