Жене из краљевачке фабрике су исте оне које су остале без посла за време ДОС-а

25-10-2018 | Саопштења

Жене које су одговорном плитиком Александра Вучића запослене у краљевачкој фабрици су исте оне жене које су изгубиле своје послове услед пљачкашких приватизација за време досовског режима.
Они који туку жене, који прете силовањем и вешањем, нападају председника Вучића, јер је скренуо пажњу јавности на тежак положај незапослених жена и упозорио послодавце да не смеју да спроводе дискриминацију по годинама живота или полу.
Заиста је несхватљиво да досовци до те мере мрзе свој народ да је почело да им смета и то што се жене поново запошљавају.
Жене у Србији су у протеклом периоду имале прилику да виде две политике на делу, досовску политику мржње, бахатости и примитивизма, ону која их је оставила без посла, понижене и без наде и Вучићеву политику отварања фабрика и нових радних места, политику сигурне будућности за нас жене и нашу децу.
Ми жене из Покрета социјалиста смо захвалне председнику на свему што чини за жене у Србији, али је, такође, добро да смо имале прилику да чујемо шта досовци мисле о женама и на који начин би се они обрачунавали са женама, само да су у прилици.
Зарад наше будућности и наше деце, досовски режим не сме да се понови.


Председница Актива жена Покрета социјалиста,

Светлана Селаковић  

Подели са пријатељима: