Александар Вулин: Нисмо дозволили ревизиjу историjе

28-10-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин рекао је да "нисмо и нећемо дозволити ревизију историје" и да "нећемо дозволити да се прекрајањем прошлости оправдавају догађаји из деведесетих у нашој земљи, нити пристати на то да су све жртве исте".

"Поносни смо на своју историју и нећемо дозволити да нам је други пишу и зато смо покренули едицију "Ратник", истакао је Вулин у суботу на трибини "Покушај ревизије историје" на штанду министарства одбране на Сајму књига, наведено је у саопштењу министарства одбране.

Осврнувши се на едицију "Ратник", Вулин је истакао да су из свих средстава информисања, где год су могли, напали ту едицију.

"Право чудо је да никоме не смета књига у којој Харадинај описује како је убио полицајца и онда наставио да мирно једе пљескавицу. Али ако Срби проговоре своју истину то је за сваку осуду и то се мора спречити", приметио је Вулин.

Подсетио је и на намеру да се донесе резолуција о геноцидности српског народа, да Срби буду једини народ на планети Земљи који је требао да буде одређен као геноцидан.

Да би то било могуће, додао је Вулин, морате да промените историју, па се с тим у вези, говорило о Јасеновцу као о радном логору, а уназад, и да је Први светски рат започео пуцњем Гаврила Принципа.

"Да ли је могуће да је студент изазвао светски рат?", додао је он.

Обележавање Великог рата, нагласио је Вулин, је био покушај да се свету објави крај историје, да нема терета, да нема оптерећења и да идемо из почетка, да нема агресора, жртве, злочина и казне, сви смо били несретне жртве, потпуно једнаке и то је све.

Да сломите овај народ, нагласио је министар одбране, да га једном заувек уклоните са историјске позорнице, треба да му промените историју, да почне да се стиди себе самог и да прихвати да му други пишу историју, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Зато смо увели едицију "Ратник" да нам други не пишу нашу историју, истакао је Вулин.

На трибини су учествовали и академик проф. Др Дарко Танасковић и др Миле Бјелајац.

Како је истакао академик Танасковић, пропитујући проблематку ревизије историје, истакао је да српски народ треба да се труди да њихова истина о стварности и прошлости буде што ближа реалности.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: