Александар Вулин: Претходне Владе нису имале Вучићеву храброст

28-11-2018 | Вести

БЕОГРАД - Закони из 2001. до 2005. године су закони који не само да су омогућили, него су учествовали делом у томе да се отпусти 400.000 људи, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

Према његовим рецима, никада се лакше није отпуштало него под тим законима, никада се синдикат више није газио под тим законима и страни инвеститори нису могли да дођу овде, баш због тих закона.

"Видели сте промену, тих дана када смо доносили закон, у Скупштини није баш била тако идилична атмосфера, напротив, били смо жестоко нападани, а владе које нису смеле да донесу овакав закон, нису имале Вучићеву храброст, као што нису имале ни нашу упорност, а ни поверење нације", рекао је Вулин на седници Скупштине Србије у оквиру расправе о законима о раду који су донети после 2000. године.

Захваљујући свему томе, казао је он, ми смо успели и овај закон јесте променио ствари на боље и зато смо смањили незапосленост овако жестоко и зато смо омогућили страним инвеститорима да дођу и, уосталом, и зато у Србији немате ни један једини штрајк.

Он је подсетио како је то изгледало у време када су доношени ови закони, а то није било због тога што су радници били жељни нерада и штрајка, већ зато што су спасавали голу главу и голу егзистенцију.

"Закони које смо ми доносили помогли су и спасили нашу привреду, зато, немојмо поредити ове законе из 2001. и 2005. године са законом који је донела ова Скупштина и ова власт. Иако знате да ја не држим баш превише до мишљења Европе и њихових органа, али ћу вам рећи да је тај Савет Европе донео званичан став на питање о Закону о раду из 2001. и 2005. године и рекао да је он антираднички и антиевропски", навео је Вулин.

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: