Александар Вулин: Због Срба на KиM, разговарамо и са ратним злочинцима

29-11-2018 | Вести

БЕОГРАД - Због статуса Срба на Косову и Метохији, Србија разговара са свима, па и осуђеним или неосуђеним ратним злочинцима у руководству Приштине, рекао је данас у Скупштини Србије министар одбране Александар Вулин.

"Даћу вам само пример Рустема Берише, који је министар за косовске безбедносне снаге - ово што покушавају да направе да је војска, који је од надлежног суда у Нишу осуђен за ратни злочин, за убиство наших војника из заседе. Да ли је то за мене монструм? Јесте. Да ли је тешко разговарати са таквим људима? Јесте", рекао је Вулин одговарајући на посланичко питање.

Знамо ми са ким разговарамо, када разговарамо, казао је он и навео да говори из свог личног искуства, јер је учествовао у преговорима са њима и да је то једна од тежих ствари које можете доживети у животу.

"Ви разговарате са људима за које знате да су ратни злочинци, или неосуђени ратни злочинци, зато што су побили све сведоке. Али они су представници Приштине, представници тог народа који тамо живи и ви због српског народа морате да разговарате са њима, хтели или не хтели", нагласио је Вулин.

Од окретања главе од проблема нема користи, поручио је министар одбране и истакао да се због српског живља на Косову и Метохији мора разговарати и када је тешко.

Не можете да бирате са ким ћете разговарати. Можемо ми да окренемо главу и да се правимо да смо јако поносни, страшно моћни, непотребно је са њима разговарати, али шта ћемо са Србима који живе на подручју Косова и Метохије? Због њих се све ово ради, због њих се разговара и кад је тешко, рекао је Вулин.

Министар је навео да у парламенту у Приштини, када се говори лоше о Србији, осим Српске листе немате ни један једини глас који ће се успротивити и да му је јако жао што у српском парламенту има тако пуно гласова, који када се овде нешто каже о Приштини, ту су да их заштите. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: