Александар Вулин: У Браничевском округу одзив за резерву 95 одсто

03-12-2018 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас у Пожаревцу да је у Браничевском округу одзив на позив у резерву чак 95 одсто, што га чини примером за све друге средине.

"Браничевски округ је наш најбољи округ када је реч одзив у резерву и број од 95 процената од свих којима се доставе позиви говори колико се овде војска поштује и колико се војска овде цени", истакао је Вулин.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, он је данас у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковника Милана Мојсиловића, обишао Центар за обуку Копнене војске у касарни "Генерал Павле Јуришић Штурм" у Пожаревцу, где је присуствовао извођењу обуке војника на добровољном служењу војног рока генерације "септембар 2018".

Вулин је рекао да ће се у наредној години учинити све да буде и више обуке, да буде и више резерве, а обезбеђена су и материјална средства за више опреме и свега онога што је потребно да би војска била функционална и успешна.

Командант пожаревачког Центра за обуку Копнене војске, пуковник Милован Васић, рекао је да је данас у том Центру приказан део садржаја обуке војника на служењу војног рока генерације “септембар 2018” из чета за обуку специјалности пешадије, инжињерије, оклопних јединица и војне полиције.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: