Mинистар Вулин: Воjска jе ту да помогне

08-12-2018 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Србије Александар Вулин, који је данас посетио Војномедицински центар Карабурма (ВМЦ) у Београду, изјавио је да је у акцији бесплатних прегледа која се спроводи у оквиру војног здравства прегледано више од 5.000 пацијената.

Осим у ВМЦ Карабурма, Управа за војно здравство Министарства одбране организовала је данас бесплатне специјалистичке прегледе у војним болницама Ниш и Нови Сад.

"Војска Србије је увек ту да помогне својим суграђанима и не прави разлику између њених припадника и цивила. Сваки грађанин Србије заслужује најбољу могућу негу и Војска је ту да му помогне и да му ту негу да", рекао је Вулин.

Он је навео да је у току ове године обављео око 600.000 прегледа пацијената без обзира да ли су војни или цивилни, као и 3,9 милиона различитих процедура и медицинских захвата. ж

"Свако улагање у Војску Србије улагање је у квалитет живота сваког грађанина Србије и колико год да нам је војска организованија, снажнија, опремљенија, толико ће живот у Србији бити и безбеднији, али и бољи", истакао је министар одбране.

Управник Центра војномедицинских установа Београд, пуковник Славољуб Сталетовић, нагласио је да се акција организује већ годину дана, али да су почеци били тешки и проблематични.

"Међутим, ево за годину дана се показало да је тај потез био изванредан, да смо пружили много користи грађанима и промовисали војно здравство. Изузетно смо поносни, јер смо успели да покажемо да добро радимо и да помажемо грађанима", рекао је пуковник Сталетовић.

Министар Вулин посетио је данас ВМЦ Карабурма у пратњи државног секретара у Министарству одбране Бојана Јоцића и начелника Управе за војно здравство, бригадног генерала Угљеше Јовичића.

У оквиру бесплатних прегледа раде се основне анализе крви, одређивање нивоа шећера у крви, ЕКГ, радиографска снимања, ултразвучни прегледи, као и остале дијагностичко-терапеутске процедуре, али искључиво на основу индикација лекара специјалиста.

За специјалистичке прегледе пријављивали су се сви заинтересовани грађани, укључујући и оне који немају здравствено осигурање.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: