Александар Вулин и Чепурин о безбедносноj ситуациjи и сарадњи

19-12-2018 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин данас је са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Чепурином разговарао о актуелној безбедносној ситуацији и унапређењу сарадње у области одбране.
Министар Вулин је захвалио Руској Федерацији на пуној подршци напорима Србије на седници Савета безбедности УН, да укаже на противправно формирање тзв. војске Косова, као и захтеву да се разоружа та нелегална оружана формација на Косову и Метохији.

Амбасадор Чепурин поновио је да Руска Федерација пружа пуну подршку Србији у њеним напорима у вези са ситуацијом на Косову и Метохији, саопштило је Министарство.

Констатовано је да су односи Србије и Русије на веома високом нивоу, као и да је у претходном периоду дошло до додатног јачања сарадње у области одбране, нарочито у оквиру војно-војне и војнотехничке сарадње, а која прати одличне опште и политичке односе двеју земаља.

Развоју односа Србије и Русије доприноси и личан однос два врховна команданта, Александра Вучића и Владимир Путина.

Министар Вулин се захвалио руском колеги, Сергеју Шојгуу, на личном доприносу да се војно-техничка сарадња унапреди и ојача, наведено је у саопштењу.

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: