Александар Вулин: Зауставите зло велике Aлбаниjе

30-12-2018 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Александар Вулин, коментаришући поруку косовског премијера о "брисању" границе између Косова и Албаније, каже да земље које су признале Косово сада могу да ћуте на "стварање велике Албаније", али примећује да сутра неће моћи да оптуже никог осим себе за зло које ће тај пројетак изазвати.

Он у саопштењу достављеном медијима подсећа да су границе Албаније према Косову и Метохију последњи пут отворене 1998. што је, каже, била последица побуне и масовне пљачке оружја које је, примећује, не случајно завршило у рукама ОВК.

"Сада се укида гранична контрола у тренутку када се формира паравојска на Косову", каже Вулин на Харадинајеву поруку да нестају границе између Косова и Албаније.

"Земље које су признале Косово данас могу да ћуте на стварање велике Албаније али неће моћи сутра да оптуже никог осим себе саме за зло које ће велика Албанија изазвати. Као што дрога из Албаније не убија само децу на Балкану већ у читавој Европи тако ће и велика Албанија изазвати сукобе са свима који су на њеном путу а не само са Србима. Или је зауставите или преузмите одговорност за зло које ће донети", поручио је министар Вулин.
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: