Александар Вулин: Наше слободно небо чуваће српски авиони и пилоти

01-01-2019 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић обишли су вечерас дежурне јединице ловачке авијације ангажоване у систему противваздухопловне одбране на аеродрому Батајница и са њима дочекали Нову 2019. годину.

Према речима министра Вулина, и вечерас је наше небо слободно и чувано захваљујући упорности, самопрегору, пожртвовању и професионализму свих припадника Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

"Можемо да кажемо да је наше небо слободно и да је Србија мирна и сигурна. Неке друге земље допуштају да њихово небо чувају друга ваздухопловства, али наше слободно небо чуваће српски авиони и пилоти и српска противваздухопловна одбрана", рекао је Вулин, који је у име председника Србије и у своје име захвалио свим припадницима ВС на огромном самопрегору, труду, ентузијазму и професионализму, на томе што толико воле Војску Србије.

Захваљујући њима и њиховом раду, додао је, сви ми можемо да се осећамо мирно и сигурно и да знамо да је Србија слободна, чувана и заштићена.

Он је пожелео свим припадницима Војске Србије да 2019. година буде година успеха, даљег напретка, даљег развоја и јачања Војске Србије, али и година мира, стабилности и сигурности.

"Србија ће бити слободна и 2019. године захваљујући Војсци Србије и њеним припадницима којима желим много среће и здравља, да им се деца рађају и да Србија буде поносна на њих као што је и била", поручио је министар.

Генерал Мојсиловић изразио је велико задовољство што је вечерас у борбеној јединици 204. ваздухопловне бригаде у којој је приказан рад у повишеном степену приправности ловачке паре.

Он је свим припадницима Војске Србије пожелео добро здравље, личну и породичну срећу, уз очекивања да Војска Србије у 2019. годину уђе јача, способнија и у готовости и спремности да изврши све оне задатке које пред њом постави и војно и државно руководство.

Капетан Небојша Радојковић, пилот у дежурној јединици, рекао је да та јединица непрекидно ради у систему дежурних снага за заштиту ваздушног простора Србије - 24 сата дневно, седам дана недељно и 365 дана годишње.

Он је честитао свим припадницима Војске Србије и грађанима Србије Нову 2019. годину и додао да ће одлазећу 2018. годину припадници Ратног ваздухопловства памтити по томе што је ваздухопловство опремљено и обновљено и што су у јединице примљени авиони МиГ-29 и школски авион Ласта.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: