Александар Вулин: Док jе Вучић председник, Српска ће бити сачувана

10-01-2019 | Вести

БАЊА ЛУКА - Република Србија Републику Српску доживљава као свој спољнополитички приоритет и свака наша акција, свака наша одлука је увек везана са тим како ће се она односити на Републику Српску, изјавио данас у Бањалуци министар одбране Србије Александар Вулин.

Док је на челу Србије председник Александар Вучић, Република Српска ће бити чувана и биће сачувана. Баш као што је његова политика ојачала Србију, тако ће и ојачати и сачувати Републику Српску, казао је Вулин на прослави Дана Републике Српске.

Према његовим речима, Срби су данас суочени са претњом "велике Албаније", суочени са претњом поништавања самог постојања где год немају своју државу и где год други одлучују о њима.

Зато немамо право да одустанемо од решавања српског националног питања и када га будемо решавали, морамо да га решавамо тако што посматрамо српство у целини - не овај или онај део. Срби морају да размишљају решавајући српско национално питање у целини, без обзира где живе, али морају да имају јединствен центар, и морају да имају јединствен политички пут и јединствене политичке одлуке, рекао је Вулин.

Те одлуке, нагласио је он, морају да се доносе у Београду, морају да се доносе у заједништву свих Срба, али морају да се доносе водећи рачуна о свим деловима српства.

"Немамо право да напустимо решавање српског националног питања. Данас када смо суочени са ''великом Албанијом'', када смо суочени са идејама да Балкан треба да послужи за решавање албанског националног питања, не смемо да престанемо да радимо на решавању српског националног питања", поручио је министар Вулин.

Александар Вулин: Српска је дом свих људи који верују у слобобу

БАЊА ЛУКА  - Република Српска јесте мој дом и Република Српска је дом свих Срба, али и дом свих људи који верују у слободу и који верују да се за слободу вреди борити, изјавио је данас у Бањалуци министар одбране Србије Александар Вулин.

Свим грађанима Републике Српске честитам данашњи велики празник, али честитам га и свим Србима, јер празник Републике Српске је празник за све Србе, доказ успешности, борбе за слободу и доказ потребе борбе за слободу, рекао је Вулин на прослави Дана Републике Српске и истакао да се у Републици Српској осећа као код куће, јер он ту и јесте код куће.

Република Српска, навео је он, настала је да се јасеновачки геноцид никада више не би поновио и постојање Републике Српске гарантује да ће Срби живети на овим просторима мирно и слободно, како треба и како заслужују.

Делегацију Републике Србије на обележавању Дана Републике Српске предводила је председница Владе Ана Брнабић, а свечаном дефилеу на Тргу Крајине и свечаној академији у спортској дворани "Борик" присуствовали су и министар одбране Александар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Милана Мојсиловића и команданта РВиПВО генерал мајора Душка Жарковића.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: