Александар Вулин: Уживаjте у Божићу, можда вас нечему научи

07-01-2019 | Вести

БЕОГРАД, - Министар одбране Србије Александар Вулин оценио је данас да "хистерични и злонамерни напади" појединих медија на њега у вези с грешком Управе за односе са јавношћу Министарства одбране у божићној честитки патријарху Иринеју, показују да је "важније и од исправљене грешке и истине ко је направио глупост" било напасти и омаловажити њега.

"Поводом хистеричних и злонамерних напада на мене ретко се оглашавам. С политичким противницима се борим, медије остављам да пишу како хоће. Ипак, на данашњи дан морам да се огласим. Управа за односе са јавношћу Министарства одбране је направила глупу грешку. Уместо патријарху Иринеју честитала је блаженопочившем патријарху Павлу. Грешку је запослена у Управи уочила и одмах исправила", навео је Вулин.

Како се наводи у саопштењу из Министарства одбране, он је указао да су, међутим, поједини медији, без обзира на то што је грешка брзо исправљена и што је тешко поверовари да било који министар чита сваки ред који изађе из његовог министарства, одмах објавили како је он погрешио име патријарха.

"Важније и од исправљене грешке и од истине ко је направио глупост било је напасти и омаловажити мене", истакао је министар.

"Данас је Божић, радујем се ако сте у својим очима испали велики и духовити, радујем се што сте безгрешни. Кривац за грешку се сам јавио. У питању је Ваша колегиница која данас није мирна са својом породицом, плаши се да ли ће бити кажњена због грешке коју је она починила а за коју мене исмевате и вређате. Ја сам социјалиста, левичар, не верујем у кажњавање радника за сваку грешку, нећу је ни казнити ни отпустити, а посебно не на дан када се људи воле и када једни другима праштају. Уживајте у празнику, можда вас нечему и научи. Христос се роди и свако добро", поручио је Вулин.
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: