Александар Вулин командату KфOР-а:Tзв. "воjска Kосова" неприхватљива

16-01-2019 | Вести

БЕОГРАД - Формирање тзв. „војске Косова" за Србију је неприхватљиво и КФОР је једини гарант безбедности на простору Косова и Метохије, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

На састанку у Београду са командантом КФОР-а генерал-мајором Лоренцом Д`Адариом, Вулин је нагласио да за Србију КФОР представља једину легитимну оружану формацију на Косову и Метохији, а српско становништво на Косову и Метохији у њему види једини гарант своје сигурности и безбедности.

Генерал Д''Адарио нагласио је да поштује позицију Владе Србије и уздржано понашање током инцидентних ситуација на Косову и Метохији.

Министар Вулин је захвалио команданту КФОР за очување мира и безбедности на Косову и Метохији, изразивши очекивање да ће се одржати добар ниво сарадње између Војске Србије и КФОР-а.

У разговору са генералом Д''Адариом, министар одбране је затражио да КФОР остане у пуном капацитету и да не дође до бројчаног смањивања мисије КФОР, наводећи да одлука о смањивању снага КФОР треба да зависи од сталне процене развоја ситуације на политичком и војном плану и безбедносних индикатора стања, а не на основу дефинисаних датума, саопштило је Министарство.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: