Mинистар Вулин се састао генералом НATO-а Jаном Бруксом

22-01-2019 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Александар Вулин састао се данас у Београду са генералним директором Међународног војног штаба НАТО, генерал-потпуковником Јаном Бруксом, а током састанка разматрана је актуелна ситуација на Косову и Метохији.

Министар Вулин је истакао добру досадашњу сарадњу Министарства одбране и Војске Србије са НАТО, под окриљем Програма "Партнерство за мир".

Како је нагласио министар одбране, промена намене и задатака „Косовских снага безбедности“ у „војску Косова“ за Србију апсолутно је неприхватљива и представља грубо кршење Резолуције Савета безбедности Уједињених нација 1244 и Војнотехничког споразума.

За Србију КФОР представља једину легитимну оружану формацију на Косову и Метохији, истакао је Вулин и нагласио да српско становништво на Косову и Метохији у њему види једини гарант своје сигурности и безбедности.

Вулин је затражио да КФОР на терену остане у свом пуном капацитету и да не смањује своје бројно стање.

Министар одбране је поручио да Србија остаје привржена војној неутралности и да захваљујући томе остварује сарадњу са партнерима и на западу и истоку, саопстило је Министарство.
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: