Александар Вулин: Напад на биће РС, одговорити jединством

24-01-2019 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је иницијатива СДА за промену назива Република Српска провокација и напад на само биће РС, на који се, поручује, мора одговорити јединством.

"Наравно да је то правно апсолутно немогуће, пошто је Уставом БиХ јасно одређено име ентитета који се зове Република Српска. Не можете ви одлуком Уставног суда мењати сам Устав“, рекао је Вулин новинарима у Београду упитан да прокоментарише инцијативу СДА за промену имена РС.

Он је рекао да је веома забринут због те иницијативе, али не зато што она може да укине РС, јер не може, већ зато што говори о веома лошим намерама према РС и према Србима који живе у БиХ.

Према његовим речима, та иницијатива ће блокирати политички живот у Босни и Херцеговини и продубити поделе.

„Ова иницијатива ће изазвати реакције код Срба у БиХ, и ја се заиста надам да ће Срби у БиХ показати смиреност, али и више од свега, показати јединиство. На овакву провокацију, на овакав напад на само биће Репулике Српске мора се одговорити јединством“, поручио је Вулин.

Он је подсетио да је Србија гарант Дејстонског споразума и да је за нас било каква промена тог споразума апсолутно неприхватљива.

„Само два ентитета и три народа могу да се договоре ако нешто хоће да промене, никакви судови, а посебно никаква сила. Веома сам забринут за развој политичке ситуације у БиХ. Знам да ће Репблика Српска опстати и само Србе молим да буду мирни и да буду једниствени“, поручио је Вулин.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: