Александар Вулин и Чепурин о односима и сарадњи две земље, Kосову...

29-01-2019 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин данас су разговарали о билатералним односима и унапређењу сарадње, а српски министар захвалио је Руској Федерацији на подршци територијалном интегритету Србије и напорима за проналажење компромисног решења за Косово и Метохију.

Такође, Вулин је захвалио на доследној подршци позицијама Србије у Савету безбедности Уједињених нација, "кад год је интерес Србије угрожен".

Кад је реч о Косову и Метохији, Вулин је напоменуо да је због актуелних дершавања отежан даљи наставак дијалога између Београда и Приштине, као и могућност постизања компромиса.

Како је навео, Србија сматра да формирање "војске Косова" може да створи озбиљне безбедносне проблеме у читавом региону и снажно се томе противи.

Вулин и Чепурин веома су задовољни билатералном војно-техничком сарадњом и поручили су да ће оба министарства одбране предузети мере за унапређење сарадње у тој области.

На састанку је истакнуто да су односи две земље на изузетно високом нивоу, те да је посета председника Владимира Путина Републици Србији оставила снажан утисак и у Србији и у Русији.

Такође, саговорници су се сложили да између две земље постоје историјски дубоки корени и духовна блискост, коју отворен и искрен однос два председника, Вучића и Путина, даље јача у циљу постизања нових вредних резултата.

Вулин је још казао да ће са руским министром одбране Сергејем Шојгуом разговарати о унапређењу сарадње већ на Осмој Московској безбедносној конференцији. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: