Жене ПС: Псовке и увреде не могу бити модел понашања

25-01-2019 | Вести

БЕОГРАД  - Представнице Покрета социјалиста осудиле су данас увреде Сергеја Трифуновића на рачун жена, али и на рачун председника Србије Александра Вучића и истакле да псовке и увреде не могу да буду модел понашања и комуникације у друштву.

Чланица Извршног одбора Покрета социјалиста Горјана Маринковић рекла је на прес конференцији да забрињава што жене које подржавају политику Александра Вучића, мисле својом главом, мисле другачије и храбро износе ставове, наилазе на мизогине нападе.

"Најоштрије осуђујемо увреде Сергеја Трифуновића новинарки Српског телеграфа Ивани Жигић, као и његово поређење Александра Вучића са Адолфом Хитлером, што је незабележено у новијој историји, јер се ради о легитимно изабраном председнику државе кога подржава 70 одсто грађана”, рекла је Маринковић, а наводи се у саопштењу.

Додала је да је поређење посебно дегутантно, јер је Вучић човек коме су управно следбеници нациста побили готово читаву породицу.

Како је рекла, псовке и увреде не могу да буду модел понашања и комуникације у нашем друштву.

Председница Актива жена Покрета социјалиста Светлана Селаковић истакла је да грађани и грађанке Србије заслужују другачију реторику и да начин на који неко саопштава став или мишљење морао да буде лишен мржње, критичан и истинит, а не пун увреда и лажи.

“Начин на који се обрачају лидери опозиције не заслужују грађани Србије”, рекла је она.

Посланица Покрета социјалиста Ана Караџић рекла је да је једини мото Савеза за Србију фотеља и да је њима "сасвим у реду насиље само да добију фотељу".

Како је рекла, посланице попут Александре Јерков и Санде Рашковић Ивић "подржавају и ћуте када се вређа Маја Гојковић, премијерка Брнабић, новинарке и Ирена Вујовић".


 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: