Александар Вулин: Oбученост и морал у jединицама на високом нивоу

05-02-2019 | Вести

БАЧКА ТОПОЛА  - Сви припадници Војске Србије приказују веома висок ниво обучености и веома високу спремност за испуњавање сваког задатка. Морал у јединицама је на веома високом нивоу и то је оно што нас све радује и чини нас поносним, рекао је данас министар одбране Александар Вулин.

Вулин је, у пратњи начелника Генералштаба генерал-потпуковника Милана Мојсиловића и команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, обишао обуку професионалних припадника Војске Србије у касарни "Бачка" у Бачкој Тополи.

У овим немирним и несигурним временима, истакао је министар одбране, снажна, развијена и задовољна Војска Србије је најбољи гарант да ћемо бити слободни и да ћемо наставити да одлучујемо сами о себи.

Према речима команданта 17. механизованог батаљона и команданта гарнизона Бачка Топола, мајора Радета Адамовића, данас је у касарни "Бачка" приказан део наоружања и војне опреме који се налази у наоружању јединица стационираних у Бачкој Тополи.

Приказан је део реализације обуке јединица из гарнизона, а посебно бих истакао обуку на БОВ Поло М83, обуку на хаубицама СХ 122, обуку минобацачког вода и обуку механизованог вода.

Поред ове редовне обуке коју изводе јединице из гарнизона, данас смо приказали и део наоружања и опреме који се користи у Копненој зони безбедности на обезбеђењу административне линије, истакао је мајор Адамовић.

Након информисања о стању у јединици, министар одбране имао је прилику да види приказ пешадијског наоружања и средстава за маскирање, као и радње и поступке на команду „спреман за паљбу“ на лансеру ракета самоходном противоклопном М-83.

Професионални припадници Прве бригаде демонстрирали су сегмент обучавања и на самоходној хаубици 122 мм, док је вод минобацача 120 мм приказао поседање ватреног положаја.

Механизоване јединице демонстрирале су радње и поступке механизованог вода на БВП М80А, као и лансирање моста са тенка носача моста и прелаз механизованог вода преко моста.

Министар Вулин је обишао и кабинете где је имао прилику да види обуку оператера на тренажеру.

Током данашње посете касарни „Бачка“ министар Вулин обишао је и православне и римокатоличке богослужбене просторије у касарни "Бачка".

Обиласку су присуствовали и начелник Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Желимир Глишовић и командант Прве бригаде копнене војске пуковник Зоран Насковић са сарадницима. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: