Стидим Вас се правниче!

10-02-2019 | Саопштења

 

Пре него што искоментаришем ставове Марка Видојковића мораћу да му саопштим као правнику да бих требао да хипотетички истражи чињеницу да ли је 5. октобар 2000. године пуч или револуција како он то покушава да прикаже јавности.
Подсетићу, након петооктобарског пуча Република Србија је запала у економско-финансијску кризу, десила се распродаја државних и друштвених предузећа у бесцење, имали смо распад државне заједнице коју су чиниле Република Србија и Црна Гора, а као крајњи резултат тако добре државне политике ДОС-а на чијем челу су били исти они које данас Марко Видојковић и слични њему пропагирају .
Десило се и усвајање статута Аутономне покрајине Војводине који је у свом основном предлогу имао све елементе државности Војводине у односу на Републику Србију, те бих опет као крајњи резултат добили нобу државу на територији Балкана и где би један те исти народ добио и трећу државу без могућности да живи у једној.
Неможемо да не признамо да је Александар Вучић постао лидер у можда најтежим годинама за Републику Србију. Наследио је потпуно разорену земљу, угашене фабрике, раднике на улици уништену војску (топљење тенкова по нечијем налогу).
Данас Марко Видојковићу имамо Србију која је спремна да се суочи са најтежим облицима и унутрашњих и спољних притисака и знајте да народ неће дозволити насилну промену власти као што је то било двехиљадите године и када се дефинитивно десио пуч а не револуција.
Како чујем предлажете склапање уговора са народом. Пошто сам припадник овог народа не прихватам било какав потпис уговора са Вама где бих ме Ви одвели у пут безнађа, туге и очаја.
Ако и желите уговор можете га потписати само са онима који то желе да учине, а то је у овом тренутку веома мали број грађана Репубике Србије. Као правник морате да знате да је по општој дефиницији права уговор воља двеју страна које својим потписом верификују све чланове уговора у којима су јасно исписани услови уговора.
У вашем случају то је просто немогуће јер актуелна власт има близу 70% подршке што показују готово сви избори (локални, покрајински, републички), као и сва истраживања јавног мнења.
Последња истраживања показују да актуелна политика има близу 70% подршке грађана и да неминовно грађани Србије на овај начин исказују лојалност и председнику и државној политици.
На крају стидим Вас се правниче, јер као правник требало би да знате да се у нормалним демократским друштвима власт искључиво мења на изборима, а не на улици.
Још једном Вам подвлачим да уговор о којем говорите можете да потпишете са делом народа који вас подржава додуше у веома малом проценту, али не и са читавим народом.
Такав уговор са Вама као припадник народа одбијам да потпишем.

Проф. др Горан Пузић, редовни професор,
Декан Факултета за пословне студије у Вршцу
 

Подели са пријатељима: