Александар Вулин са замеником министра спољних послова Венецуеле

20-02-2019 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Александар Вулин састао се са замеником министра за Европу при Народном министарству за спољне послове Боливарске Републике Венецуеле Иваном Едвардом Хилом Пинтом, који је предводио делегацију те земље у посети Србији.

Министар Вулин је истакао да Република Србија негује пријатељске односе са народом Боливарске Републике Венецуеле, додајући да ценимо принципијелну политику те земље по питању непризнавања једнострано проглашене независности тзв. "Косова", као и подршку коју Венецуела пружа Србији у међународним институцијама.

Током јучерашњег сусрета, министар одбране је нагласио да Србија води принципијелну политику засновану на поштовању међународног права, немашања у унутрашња питања суверених држава и решавања спорова мирним путем.

Он је рекао да Влада Републике Србије са пажњом прати актуелну политичко-безбедносну ситуацију у Венецуели. Осудивши спољни интервенционизам у решавања унутрашњих политичких питања једне суверене земље, министар Вулин је поручио да се Србија никада није слагала са освајањем власти на улици, већ да признаје само вољу народа исказану на изборима.

Министар Вулин је, такође, додао да је веома важно успоставити и развити сарадњу у области одбране, имајући у виду да су билатерални односи наше две земље пријатељски и неоптерећени отвореним питањима.

Заменик министра Хил изразио је задовољство због пријема у Министарству одбране, нагласивши да Венецуела у Србији види искреног пријатеља и да се обе земље залажу за поштовање међународног права.

Он је потврдио доследну подршку Венецуеле ставовима Србије по питању Косова и Метохије и истако да се Влада Венецуеле залаже за дијалог, као једини начин постизања трајно одрживог решења.

Без обзира на географску удаљеност, Хил је подвукао да треба тежити успостављању механизама за развијање сарадње у свим областима од заједничког интереса, пише у саопштењу Министарства одбране.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: