Александар Вулин: Живић не представља Србе на KиM

26-02-2019 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Александар Вулин оценио је да нова министарка пољопривреде у косовској влади Дијана Живић не представља Србе са КиМ јер није добила њихову подршку на изборима, већ да служи приштинским властима да се представи привид мултиетничности.

У изјви за Тв Пинк он је додао да Живићева има утицај на Србе на КиМ таман толико колико је извела људи на протест у Грачаници против власти у Београду - она и још пет, шест особа.

"Није ништа необично да се потражи приватни Србин који ће бити постављен на то место само да би дао привид мултиетничности", рекао је Вулин и додао да су то Срби који не представљају никога, већ само себе.

Према његовим речима, такви људи некада имају "клијентске везе" с представницима власти у Приштини или су уцењени, али је суштина да за њих нико није гласао и да нису добили подршку на изборима.

Вулин је оценио и да је слично и с паравојском на КиМ и да Приштина када позива Србе да се прикључе тој војсци, не раде то зато што желе да Срби буду официри, да буду ту као људи, већ њима треба оправдање да је та паравојска мултиетничка.

"Питам се само да ли је свестан Србин који уђе у ту војску да ће марширати под заставом УЧК, да ће се позивати на традицију терористичке организације која је убијала његове рођаке и која би убијала његове рођаке", истакао је Вулин.

На питање новинара да ли је тачно да Дијана Живић нема завршен факултет, он је рекао да не зна, али да то косовском премијеру Рамушу Харадинају није ни битно.

Смењени министар "Ненад Рикало био је образован, способан и он је поштовао своју државу и знао је да нема живота на КиМ без Србије", закључио је Вулин.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: