Александар Вулин: Ванредни избори су потребни и лековити

26-02-2019 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Србије и председник Покрета социјалиста Александар Вулин оценио је данас да су ванредни избори "потребни и лековити", као и да порука из Брисела, који се противи бојкоту институција, није ствар подршке већ здравог разума.

"Кад имате атсмоферу у којој се стално тражи тензија и сукоб, у којој се нападају радници чистоће да би се изазвао инцидент, онда да би се то избегло, да нико не би сукобљавао раднике на улици и да не би измишљали инциденте, изађимо на изборе, да видимо ко је легитиман, ко није, ко је с правом власт, а ко опозиција", рекао је Вулин.

Према његовим речима, порука из Брисела, који је против бојкота институција, није ствар подршке већ здравог разума.

"Имате вишепартијски систем, нећете изборе, хоћете смену власти, нећете на изборима? Како хоћете, насиљем, ратом, само то не може, све остало може", рекао је Вулин.

"То је отприлике ово - шта год им понудите, неће на изборе... Избори нису ствар преговора, не преговарамо о томе, то је уставно и законско право и обавеза. Можете, не морате", рекао је Вулин.

Подсетио је да у садашњој опозицији нема ниједног човека који није био на власти или на неки начин подржавао власт, и истакао да се избори расписују по законима који су они донели.

"Сад се правите као да сте се јуче родили. Не знате ко је доносио законе за које сте сами гласали... Нећете на изборе по вашим законима. Зашто, да ли сматрате да сте онда били луди или сте данас луди", поставио је Вулин питање опозицији.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: