Александар Вулин: Харадинаjева изjава претња миру за читав регион

04-03-2019 | Вести

БЕОГРАД  - Изјава премијера привремених приштинских институција Рамуша Харадинаја да би такозвана "војска Косова" могла да уђе на север Косова и Метохије, представља претњу миру за читав регион, каже министар одбране Александар Вулин.

Он је, у изјави за РТС, поручио да је Војска Србије сигурна, снажна и способна да сачува мир и стабилност на територији целе земље.

Вулин је оценио да Харадинај покушава да испровоцира сукоб са Србима како би Албанци испали "жртве" и како би поново позвали међународну заједницу да стане на њихову страну.

''''А онда да туђа деца, из других европских земаља гину за циљеве Рамуша Харадинаја. Верујем да више нико никада неће помислити да је 2019. исто што и 1999. година'''', рекао је Вулин.

Вулин је одбацио могућност да евентуални упад тзв. косовске војске на север КиМ успео и поручио да је Војска Србије сигурна, стабилна и снажна и спремна да испуни свако наређење свог врховног командата.

''''Наравно да смо у стању да сачувамо мир у читавом простору наше земље. Неспорно је да би се Албанци повукли у расулу са севера и да би бежали са севера КиМ, као што се и раније увек дешавало'''', закључио је Вулин.
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: