ПС Нови Сад: Новосађани нису за насиље већ за будућност

02-03-2019 | Саопштења

Чланови Градског одбора Покрета социјалиста Новог Сада, који у великом броју чине како некадашњи, тако и садашњи студенти Универзитета у Новом Саду, академски грађани и они који ће то постати у врло кратком временском периоду, непријатно су изнанађени количином мржње и увреда које је Трифуновић упутио студентима који не мисле као он.
Поштујући уставом гарантвовано право господина Трифуновића на слободу мишљења и изражавања, сматрамо да именовани нема право да крши исто тако уставом гарантовано право на достојанство и слободан развој личности тих младих људи, будућих академских грађана, будућности наше Србије.
Градски одбор ПС Нови Сад најоштрије осуђује говор мржње господина Трифуновића, те позива све студентске организације Универзитета у Новом Саду, као и свих других универзитета чији се факултети налазе у Новом Саду, наше колеге, да нам се придруже у борби за наш град отвореног срца, за наш Нови Сад и пристојну Србију.
Трифуновић је синоћ својим простаклуком и вербалним иживљавањем покушао да наруши мир и толеранцију у нашем граду, али безуспешно.
Новосађани не подржавају Ђиласову и Трифуновићеву политику насиља и мржње, Новосађани су окренути ка будућности.

Председник ГрО Покрета социјалиста Нови Сад,
Дејан Лисица 

Подели са пријатељима: