Александар.Вулин: Чим га нападаjу значи да се Вучић успесно бори за Србе

16-03-2019 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Александар Вулин оценио је да Приштина не жели да се реши убиство Оливера Ивановића, и да они Ивановићеву смрт користе као повод за нападе на Србе и на председника Александра Вучића.

"Такозвани министар правде у Влади у Приштини није осетио потребу да објасни зашто на Косову и Метохији има толико убијених, опљачканих и протераних Срба, а тако мало осуђених за злочине над њима", рекао је синоћ Вулин реагујући на изјаву Абеларда Тахирија да је председник Србије одговоран за давање налога за убиство Оливера Ивановића.

На Косову и Метохији је од 1999. убијено преко 1.000 Срба и за њихове смрти готово нико није одговарао, указао је Вулин. Он је истакао да и за безбројне нападе на Србе, за пљачке и рањавања, готово нико није одговарао, ка ни за протераних 250.000 Срба, за спаљене цркве 17. марта 2004. готово нико није одговарао.

"Као што Шиптарима није стало да открију и осуде убице жетелаца у Старом Грацком или убице деце у Гораждевцу на реци Бистрици, тако им није стало ни да се открије убица Ивановића", оценио је Вулин.

"Нису успели да сломе Вучића нити да му припишу одговорност за своје потезе којим су убили дијало, па покушавају да му пребаце одговорност за злочине о којима знају много више него што смеју да признају. Истина о убиству Ивановића биће позната али то Приштину неће моћи да обрадује. Кога Шиптари мрзе и нападају као Вучића, тај може бити сигуран да се успешно и истрајно бори за Србе", поручио је Вулин.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: