Чланови Посланичке групе пријатељства са Венецуелом разговарали са министром спољних послова Боливарске Републике Венецуеле

16-03-2019 | Саопштења

Чланови Посланичке групе пријатељства са Венецуелом разоговарали су у Народној скупштини са министром спољних послова Боливарске Републике Венецуеле Хорхеом Ареасом, у оквиру његове посете Републици Србији. На састанку је било речи о актуелној политичкој ситуацији у Венецуели, као и о значају узајамне подршке Србије и Венецуеле на међународном плану.

Састанком је председавао председник посланичке групе пријатељства са Венецуелом Ђорђе Комленски који је у свом обраћању изразио пуну подршку како Покрета социјалиста тако и највећег дела грађана Србије народу Венецуеле у њиховим тежњама за слободу, која представља највишу вредност. Комленски је нагласио да се у борби против последњег покушаја успостављања робовласничког система на целој земаљској кугли између свих слободарских народа посебно истичу народи Венецуеле и Србије. Своје обраћање Комленски је завршио констатацијом да је од мира једино вреднија слобода.

Министар спољних послова Венецуеле Хорхе Ареас истакао је да је подршка коју Србија пружа народу и Влади Венецуеле изузетно битна. Ареас је детаљније упознао народне посланике са генезом проблема и догађаја који су довели до политичке кризе у Венецуели, указујући и на директно мешање и притисак Владе САД. Он је нагласио да Америка покушава да у Венецуели изазове хуманитарну кризу, коју би искористила као за припрему војне интервенције по моделу агресије на СРЈ 1999. године.

Састанку су присуствовали и преостала два посланика Покрета социјалиста Ана Караџић и Бојан Торбица.
 

Подели са пријатељима: