Александар Вулин: Циљ Приштине jе да испровоцира Србиjу

10-04-2019 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Србије Александар Вулин гостујући изјавио је данас после расписивања избора за српске општине на Косову и Метохији рекао је да прво треба сачекати шта ће рећи тамошњи Срби с КИМ данас у разговору с председником Србије Александром Вучићем.

"Хајде да сачекамо да видимо шта ће рећи на првом месту Срби са Косова и Метохије. Александар Вучић никада није наређивао Србима са Косова и Метохије, него је разговарао с њима и упознавао их са ситуацијом, тако ће бити и овог пута", рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Он је рекао да неосуђени терористи воде Косово, и додао да је њихов циљ да испровоцирају да Србија уради нешто због чега би могли да "иду да плачу по свету", и да објашњавају да морају да буду помогнути, као 1999. године.

Вулин је рекао да они желе земљу без Срба, не желе гробове да им виде, ни цркву, и додао да се ради о неосуђеним злочинцима који воде Косово и који хоће да понове своје злочине.

"Не прави се војска ако нећете да ратујете", рекао је Вулин и додао да се на челу такозваног министарства одбране у Приштини налази човек који је правоснажно осуђен у Нишу за учесће у терористичкој групи која је убила пет војника на Кошарама 1999.

Коментаришући позиве на међусобно признање, Вулин је рекао да иако је Бриселски споразум који је био потписан раније водио ка признању, Александар Вучић је успео да се избори да се крене испочетка и додао да би Приштина спровела споразум да је то у интересу њихове независности, а као пример је навео неформирање заједнице српских општина.  

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: