Александар Вулин и Бенко о воjноj сарадњи

15-04-2019 | Вести

СУБОТИЦА  - Министри одбране Србије и Мађарске Александара Вулин и Тибор Бенко истакли су данас у Суботици, где се одржава заједничка седница влада двеју земаља, важност даљег унапређења војно-војне сарадње.

Како се наводи у саопштењу српског Министарства одбране, они су посебно указали на значај наставка реализације заједничких вежби "Ирон цат" (Гвоздени мачак) и "Неигхбоурс" (Комшије) које се већ традиционално одржавају.

Такође је договорен наставак даље сарадње у области АБХО, војно медицинске службе и мултинационалних операција, као и размена инструктора и различити облици едукације.

Министар Вулин је захвалио Бенку на значајном учешћу мађарских војника у Кфору и похвалио је њихову оспособљеност и професионалност у тој међународној мисији на Косову.

Министар Бенко је нагласио да Мађарска не подржава формирање "војске Косова" по садашњем принципу, већ да наведени процес треба да буде у складу с међународним правом и конвенцијама, али и прихватљив за Републику Србију, додаје се у саопштењу Минситарства одбране. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: