Чланице ПС оштро осудиле напад опозиције на жене у Скупштини града

05-04-2019 | Саопштења

Чланице Актива жена Покрета социјалиста најоштрије осуђују напад на жене у Скупштини града Београда од стране припадника опозиције предвођеним љотићевцем Обрадовићем.
Народна посланица Покрета социјалиста Ана Караџић оценила је да је политика Савеза за Србију насиље и мржња.
"Били смо сведоци напада челника Савеза за Србију на председницу Парламента, напада на премијерку, на функционерке и новинарке, а јуче и на запослене жене у Скупштини града, све то јасно показује да је програм тог такозваног савеза насиље и мржња, посебно према женама које другачије мисле.
Јеремић је јуче најавио радикализацију протеста и одмах смо видели шта то подразумева, ново шамарање и малтретирање жена.", сматра Караџић.
Чланица Извршног одбора Покрета социјалиста Горјана Маринковић је истакла да су жене из Покрета социјалиста поносне на своје колегинице које су јуче заштитиле Скупштину града.
"Ми жене из Покрета социјалиста изражавамо велику захвалност и дивљење свим храбрим женама које су јуче одбраниле Скупштину града од напада чланова опозиције предвођеним Бошком Обрадовићем.
Од фашиста и љотићеваца не може ништа друго да се очекује, осим новог насиља, али позивамо надлежне органе да заштите све жене и да им омогуће да несметано и слободно обављају своје послове.", казала је Маринковић.
Чланица Извршног одбора Покрета социјалиста Мира Баста нагласила је да чланови опозиције константно нападају грађане на својим радним местима.
"Након јучерашњег догађаја, сви грађани су угрожени на својим радним местима јер хуллигани предвођени лидерима опозиције свакодневно и све окрутније нападају грађане који честито и вредно обављају своје послове. Напали су раднике чистоће, напали су раднике на Тргу републике, раднике хитне помоћи, јуче и жене запослене у Скупштини града, при томе уништавају имовину града и средства за рад које ћемо ми грађани морати да надокнадимо. Посебно нападају раднике ромске националности и жене које поштено живе од свог рада.", закључује Баста.
Оне су додале да је Србија модерна, демократска држава у којој нема места за фашисте и љотићевце.

Покрет социјалиста  

Подели са пријатељима: