Александар Вулин: Воjска Србиjе ниjе плаћеничка воjска, већ воjска људи коjи воле своj позив

20-04-2019 | Вести

БЕОГРАД - Војска Србије није плаћеничка војска, него војска људи који воле свој посао и свој позив, а изнад свега воле Србију и свој народ, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин на свечаном уручењу награда и признања припадницима Војске Србије поводом Дана Војске, 23. априла.

Вулин је рекао да Војска Србије своју снагу заправо дугује људима, те да су данас награђени најбољи припадници Војске Србије које су изабрани на основу мишљења њихових колектива, односно људи са којима раде.

"Ово је наш начин да покажемо да препознајемо ко су најбољи међу нама и да их и на овај начин наградимо", рекао је Вулин.

На свечаности су уручена признања и награде за учињено дело, резултате од посебног значаја, најбоље спортисте, као и војне спомен-медаље за достигнућа у спорту припадницима војске, поводом Дана Војске.

Вулин је рекао да је спорт у Војсци веома важан и најавио да ће Војска Србије увести и спортску чету, где ће се окупљати најбољи припадници Војске, али и спортисти, као и они који представљају Србију у свету, бројни репрезентативци из различитих спортова који ће приступити Војсци Србије.

"Они ће наставити да се такмиче и тренирају и нама значајно помоћи да и ми више научимо и обучимо се и да у униформи Војске Србије чувају насу част и бране наше боје пред читавим светом", каже Вулин.

Министар је захвалио компанији Можарт и Удружењу осигуравача Србије који су обезбедили материјалне награде за припаднике Војске, а који су, каже, показали да шира заједница поштује, цени и воли припаднике Војске и да је ово начин да им то и покажу.

Награде је уручио и начелник Генералштаба Милан Мојсиловић.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: