Састанак министра Вулина и кинеског колеге Веи фенгхеа

25-04-2019 | Вести

БЕОГРАД  - Тренутни односи Србије и Кине најбољи су у историји, за шта су заслужни лични односи председника Александра Вучића и Си Ðипинга, оценили су данас министри одбране две земље, Александар Вулин и Веи Фенгхе, у Москви, где учествују на 8. Безбедносној конференцији.

Како се наводи у саопштењу српског Министарства одбране, они су такође оценили да и њихов редовни сусрети, трећи само у последњих годину дана, доприносе остваривању значајних резултата на унапређењу сарадње Војске Србије и Народно-ослободилачке армије Кине.

Министар Веи изразио је спремност за даљи развој сарадње у области одбране кроз активности и планове о којима ће се договорити двојица председника током предстојећег Другом форуму за међународну сарадњу "Појас и пут" у Пекингу.

Потврда одличних односа и узајамног пријатељства представља и планирана посета Србији првог потпредседника Централне војне комисије НР Кине, генерала Џанг Јоусјија, у току ове године, што ће допринети јачању стратешке координације две војске.

Министар Вулин је захвалио на донацијама којима Кина помаже ВС, чиме се потврђује чврсто пријатељство две земље засновано на узајамном поверењу и међусобној подршци, као и на принципијелном ставу за очување територијалног интегритета и суверенитета Србије и подршци у међународним организацијама.

Вулин и Веи оценили су и да је досадашња војно-економска и војно-техничка сарадња две земље на високом нивоу и да се сви планови реализују утврђеном динамиком, додаје се у саопштењу Министарства одбране Србије. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: