Александар Вулин: Срби никада нису били на погрешноj страни

09-05-2019 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Александар Вулин поводом прославе 9. маја, Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, рекао је да Срби никада нису били на погрешној страни света, ни пре 74 године, а ни сада.

"Пре 74 године свет је победио нацизам. Србија је тада била на страни победника, на страни слободе. Срби никада нису били на погрешној страни света, ни тада ни сада. Тамо где су Срби, тамо је слобода", поручио је Вулин у аутотрском тексту за "Курир".

Према његовим речима, много веће земље и бројнији народи су мењали стране, склањали се или приближавали злу, али Срби нису никада.

"Зато се велики толико и труде да нам забране да се сећамо, ако заборавимо какви смо ми били, заборавиће се какви су били они, какве су злочине чинили, колико су пута избегли казну", каже Вулин.

"Пре 74 године мислили смо да ратова више никада неће бити, убеђени да нико никада више неће моћи да оспори јасеновачки геноцид, да понови усташке злочине. Нажалост, нисмо били у праву. Наш избор да ћутимо о убијеној српској деци коштао нас је понављања ''Олује'' и поновног убијања српске деце", оценио је српски министар одбране.

Додао је да су Срби научили, учествујући у ратовима које нису ни скривили ни тражили, да истина није довољна за победу и да су лажи о Маркалама или Рачку толико моћне да су доживели НАТО агресију у последњој години крвавог двадесетог века.

"Те 1999. бомбардовали су нас наши савезници и наши непријатељи из Првог и Другог светског рата, удружени први и последњи пут, само и једино против Срба", истакао је Вулин.

Он је оценио и да што Србија буде спремнија за рат, то ће рат бити даљи, а мир ближи, и истакао да све има цену, али да је једино слобода нема.

Како је напоменуо, Србија ће у Нишу сутра поводом прославе Дана победе, прославити слободу.

"Слободе нема без јаке, опремљене и задовољне војске и свих структура безбедности, зато и показујемо чиме располажу војска и полиција. Мало је народа који као српски знају колико је рат ужасан и скуп, али још је мање народа који као српски народ знају колико је ужасно и скупо живети у ропству. Све има цену, само је слобода нема", нагласио је Вулин. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: