Вулин : Србија ће бити земља социјалне правде уколоко се очува политичка стабилност

01-05-2019 | Саопштења

Врање- Покрет социјалиста обележио је Међународни празник рада-Први мај у Врању, а обележавању празника рада присуствовао је и председник Покрета социјалиста Александар Вулин.
Обраћајући се присутнима, Вулин је казао да се у Србији и даље тешко живи , али да политика Александра Вучића даје резултате.

"2011. године, просечна плата у фебруару је износила 37 хиљада динара, а 2019. године у фебруару месецу просечна плата износи 54 хиљаде динара.
Минимална цена рада 2011. године је износила 115 динара, а 2019. године износи 155 динара. Незапосленост је 2011. износила 25, 4 процента, а данас је незапосленост спуштена на 12, 9 процената.
Све су то чињенице које говоре да се у Србији и даље веома тешко живи и да ћемо морати још пуно да радимо да у Србији буде заиста боље и да буде онако како сви желимо, али су чињенице које показују да политика Александра Вучића даје резултате. Политика штедње, политика рада је помогла да дођу страни инвеститори, да се запосле људи, да ипак мало боље живимо сви заједно."
Он је нагласио да ће Србија заиста бити земља социјалне правде само уколико се очува политичка стабилност.
" Ова земља мора да буде мирна, мора да буде стабилна, мора да буде своја, мора да одлучује сама о себи, ако то не буде било тако, ако други буду одлучивали о нама, ако се власт буде мењала на улицама, неће бити ни националних интереса, ни социјалне правде, неће бити ни сигурне, ни стабилне, ни успешне Србије, онда ће то бити Србија коју смо већ гледали, Србија пљачкашких приватизација, Србија којом владају амбасадори, Србија којом владају тајкуни.
Ја верујем у грађане Србије и свима који живе од свог рада честитам њихов и наш празник, борба за социјално праведну Србију никада неће престати, баш као што борба за слободну Србију не сме да престане. " закључио је Вулин.  

Подели са пријатељима: