Александар Вулин с генералом Журовљевим о сарадњи у области одбране

14-05-2019 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин и командант Западног војног округа Руске Федерације генерал-пуковником Александар Журовљев оценили су данас да се сарадња у области одбране између Србије и Русије све више развија, нарочито на плану војно-војне сарадње.

Томе пре свега доприноси извођење заједничких вежби, међу којима се издваја вежба Западног војног округа, на којој су прошле године учествовали припадници Копнене војске Војске Србије, наведено је у саопштењу Министарства одбране.

Вулин је захвалио на учешћу представника Оружаних снага Руске Федерације, које је предводио заменик команданта Западног војног округа генерал-пуковник Игор Серицки и на средствима војне технике на недавно одржаном приказу способности у Нишу поводом обележавања Дана победе, што је такође потврда веома развијене сарадње.

Министар одбране је нагласио да је стратешки циљ сарадње у области одбране са Руском Федерацијом даљи развој војноекономске и војнотехничке сарадње, ради опремања Војске Србије савременим наоружањем, истичући као изузетно развијену и војнообразовну сарадњу.

Генерал Журовљев истакао је задовољство оствареном сарадњом са Копненом војском Војске Србије, а разматрају се могућности даљег унапређења и јачања сарадње у области одбране.
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: