Kада ће неко од Aлбанаца одговарати за злочине над Србима

15-05-2019 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Александар Вулин реаговао је данас на изјаву косовског председника Хашима Тачија да за 20 година нико из Србије није осуђен за "масакре на Косову", поставивши питање када ће неко од косовских Албанаца одговарати за злочине над Србима.

"Ко је убио двогодишњег Данила Цокића у крилу трудне мајке, ко је убио децу у Гораждевцу, ко је стрељао жетеоце у Старом Грацком, ко је побио Србе на Радоњићком језеру? Зашто нису осуђена браћа Мазреку за силовање и убиство дванаестогодишње девојчице у селу Клечка? Ко је осуђен за масовне гробнице код Волујка, ко је осуђен за убиство Шиптара сведока у процесу против Харадинаја ? Ко је осуђен за убиства и трговину органима отетих Срба, где су пресуде за убијање, паљење и протеривање у погрому 2004. године", упитао је Вулин.

У саопштењу за јавност, он је подсетио да Албанаца по попису становништва на Косову сада има више него пре рата, а Срба за 250.000 мање, док је Горанаца мање за 20.000.

"Када ће неко од Шиптара одговарати за етничко чишћење? Тачи је лажов, али и злочинац. Свет ће једном морати да призна да је шиптарским терористима дао власт и слободу. Надам се да ће признање грешке доћи пре него што велика Албанија запали Балкан", истакао је министар Вулин.
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: