Александар Вулин: Aлбанци покушаваjу да спрече разговор и компромис

17-05-2019 | Вести

ПРИБОЈ - Српски министар одбране Александар Вулин оценио је данас, коментаришући усвајање резолуције о наводном геноциду Србије на Косову, да Албанци лажу да би спречили било какву могућност разговора и компромиса.

"На овај начин покушавате да прекинете било какав споразумни разговор, зато што све што председник Александар Вучић с њима разговара и све што ради, ради тако да је њихова државност све даља и они то виде, и управо због тога се понашају на овај начин", оценио је Вулин, одговарајући на питања новинара у Прибоју.

Министар је оценио да је резолуција косовске скупштине одвратна и за коментарисање, јер, како каже, од народа који је мучен покушавају да направе народ геноцида.

То, како каже, "доказују порнографским сликама које су покупили негде на интернету".

Вулин је оценио да је тешко разговарати са Албанцима.

"Није нама ништа необично да знамо да Шиптари у Приштини лажу, да лажу страшно, да лажу глупо, да лажу тако што желе да повреде Србију и српски народ, а лажу да би спречили било какву могућност разговора и компромиса", истакао је Вулин.

Он је подсетио да је посланица Демократске партије Косова Фљора Бровина, која је представила спорну фотографију у косовској скупштини, била правоснажно осуђена на 12 година због учешћа у оружаној побуни, а пуштена после 2000. године.

"Требало је да одробија својих 12 година и можда онда не би лагала о Србији, можда онда и други не би лагали о Србији", нагласио је Вулин.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: