Александар Вулин обишао радове на воjно-цивилном аеродрому „Mорава“

22-05-2019 | Вести

КРАЉЕВО  - Министар одбране Александар Вулин, у пратњи команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајором Душка Жарковића и команданта 98. ваздухопловне бригаде РВ и ПВО пуковника Дејана Васиљевића, обишао је данас радове који се изводе у оквиру комплекса аеродрома „Морава“.

Вулин је, након обиласка, истакао да у складу са наређењем врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, Војска Србије чини велике напоре да војно цивилни аеродром „Морава“ буде спреман у договореном року.

"И 333. инжињеријски батаљон, 98. и 204. ваздухопловна бригада, наши пиротехничари, сви су дали све од себе да заједно са цивилним извођачима радова овај аеродром учине функционалним, да се испуне све потребне норме, да би у предвиђеном року овде могли да слећу и највећи цивилни авиони", рекао је Вулин.

Према његовим речима, Војска Србије ради свој посао и на тај начин показује колико је битно имати и опремљену војску, инжињерију и све те људе који са много ентузијазма раде како би тај аеродром имао и цивилну, не само војну функцију, и да на тај начин значајно помогне развоју Краљева и околине.

Током данашње посете, командант 98. ваздухопловне бригаде РВ и ПВО пуковник Дејан Васиљевић, са сарадницима, информисао је министра Вулина о степену реализације радова на том аеродрому, који се односе на полетно-слетну стазу и пратећу инфраструктуру.

Како је раније најављено, до Видовдана ове године сви радови на мешовитом цивилно-војном аеродрому треба да буду завршени, а обухватају продуживање писте, њено осветљење као и одређене радове на опремању путничког терминала.

Данашњем обиласку аеродрома „Морава“ присуствовали су и државни секретар Бојан Јоцић и начелник Управе за инфаструктуру пуковник Радмило Кравић, са сарадницима.

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: