Помоћник градоначелника Врања следи пример министра Вулина

23-05-2019 | Саопштења

Помоћник градоначелника Врања Славољуб Стојменовић, још један је од војника из резервног састава Војске Србије који се за обуку јавио добровољно.
Стојменовић се за стицање основних војничких знања и вештина пријавио у касарни у Лесковцу, у којој ће до 1. јуна обавити први део војне обуке.
Од блиских пријатеља помоћника градоначелника сазнали смо да је Стојменовић, попут министра одбране Александра Вулина, обукао униформу са дубоким патриотским уверењем да не постоји довољно добар разлог да се не служи својој земљи.
Како се са фотографија може видети, помоћник градоначелника из Врања, војничке дане користи за стицање додатног знања, вредно водећи белешке са предавања. Неке од његових блиских сарадника није изненадило сазнање да се Стојменовић „добровољно јавио у строј", како кажу, јер га осим као човека високих моралних вредности знају и као искреног родољуба и патриоту.
Очекује се да након успешно завршене обуке, помоћник градоначелника положи заклетву у септембру.
Чланом 79а Закона о војној, радној и материјалној обавези предвиђено је обучавање грађана за потребе одбране земље. Обука се реализује у циљу стварања још једног извора попуне јединица Војске Србије лицима из резервног састава млађих годишта и одговарајуће специјалности, поред лица из резервног састава која су одслужила војни рок са оружјем и који су већ обучени припадници резервног састава. Обучавање лица састоји се из основне обуке која има две фазе. Прва фаза обуке траје 15 радних дана и друга фаза, специјалистичка обука, траје такође 15 радних дана.
Циљ спровођења наведене обуке јесте обучавање млађих категорија лица, од 30-35 година живота.
 

Подели са пријатељима: