ПС: Осуђујемо упад Бастаћа у АЛО

03-06-2019 | Саопштења

 

Покрет социјалиста најоштрије осуђује упад Марка Бастаћа у редакцију дневног листа "Ало", а посебно претње и увреде које је изрекао уредницима и новинарима.
Нажалост, ово је још само један у низу напада и притисака које новинари доживљавају годинама од стране Ђиласа, Јеремића и њихових потрчка које они шаљу да прате и малтретирају новинаре уместо њих.
Упад у "Ало" је још једна потврда како Ђилас, Јеремић и досовци схватају медијске слободе, а ми се питамо како би се тек понашали према новинарима да су, којим случајем, на власти?
Сваки новинар који савесно ради свој посао и има храбрости да напише истину о Ђиласу и Јеремићу бива нападнут, али шта очекивати од људи чија се политика заснива на тестерама и вешалима?
Позивамо надлежне да хитно санкционишу понашање Ђиласовог Бастаћа, а ми, по ко зна који пут, питамо удружења новинара, невладине организације и борце за људска права зашто ћуте? Где су сада репортери без граница да осуде Бастаћа и стану уз своје колеге? Шта то још досовци треба да ураде новинарима, па да и они осете потребу да реагују?

Покрет социјалиста

 

Подели са пријатељима: