Александар Вулин: Нећемо ћутати док отимате светиње Срба

13-06-2019 | Вести

БЕОГРАД  - Влади Црне Горе нико не брани да измислии своју цркву, као што је измислила и окупацију Србије, изјавио је вечерас министар одбране Александар Вулин и поручио да званична Подгорица не оцекује да ће Србија да ћути док јој буду отимане светиње Срба.

У реговању на напад црногорске владе на председника Србије Александра Вучића, који их је позвао да не усвајају предлог закона о слободи вероисповести, Вулин истиче да Влада Црне Горе, ћути о "великој Албанији" и не сме ни да проговори када јој албански премијер Еди Рама отвара и затвара границе.

Али се, зато, истиче, радо меша у унутрашња питања Србије и заступа независност Косова са више жара и од Албаније.

"Вучић их је замолио да не отимају имовину Српске православне цркве и да Србима у Црној Гори не отму и веру када су већ отели све остало. Као одговор на молбу државника забринутог за Србе и њихову цркву уследио је напад на Вучића", навео је Вулин у писаној изјави достављеној медијима.

Мировна политика Александра Вучића у Црној Гори нема ни савезника ни саговорника, истакао је Вулин и додао да Срби у Црној Гори немају више право ни на своје светиње.

"Нико Влади Црне Горе не брани да измисли своју цркву, као што је измислила и окупацију од стране Србије, али немојте очекивати да Србија ћути док отимате светиње Срба", поручио је министар Вулин. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: