Торбица ПС: Изложбу "Одбрана 78" Србија чекала 20 година

09-06-2019 | Саопштења

Поводом двадесете годишњице окончања НАТО агресије на СРЈ, чланови Покрета социјалиста на челу са председником ПС и министром одбране Александром Вулином, посетили су зложбу „Одбрана 78", посвећену 78-дневној херојској одбрани припадника Војске Југославије и МУП-а од НАТО агресије.

Потпредседник Покрета социјалиста и народни посланик Бојан Торбица, истакао је да су чланови и руководство ПС посетили изложбу зато што подвизи и јунаштво наше војске то заслужују, али и невино страдале жртве које ће Србија овом изложбом заувек памтити.
"Поводом двадесете годишњеце од завршетка злочиначке НАТО агресије на СРЈ, руководство и чланство ПС је колективно обишло изложбу "Одбрана 78", како бисмо одали почаст свим невиним жртвама и свим оним херојима, припадницима Војске Југославије, припадницима МУП-а и добровољцима који су оно највредније, своје животе, положили на олтар слободи и захваљујући њиховој жртви, грађани Србије данас живе мирно и слободно", казао је Торбица.
Он је додао да је ова изложба на њега лично и све његове колеге оставила снажан утисак и да је изложба "Одбрана 78" нешто што су Србија и њени грађани чекали 20 година.
" Ово је изложба која реално показује шта се то са Србијом дешавало свих 78 дана када су се највеће светске силе обрушиле на Србију и покушале да отму колевку ове државе и овог народа Косово и Метохију.
Став свих чланова ПС је да изложба "Одбрана 78" треба да има своју сталну поставку како би младе генерације грађана Србије, али и заинтересовани људи из иностранства могли да виде колико огромну жртву је Србија била спремна да поднесе и колико је велику цену платила за своју слободу.", закључио је Торбица.
Он је такође подсетио да је посланичка група ПС у Скупштини Србије предала захтев скупштини да се образује комисија која би имала за циљ да утврди тачан број жртава страдалих од НАТО агресије.

Изложбу "Одбрана 78" приредили су Министарство одбране и Војска Србије и на изложби се, између осталог, могу видети стотине оригиналних експоната из периода НАТО бомбардовања, као и простор посвећен херојима са Кошара и Паштрика, али и простор посвећен недужним дечјим жртвама.

Покрет социјалиста
 

Подели са пријатељима: