Александар Вулин и Додик у Бањалуци са борцима са Kошара

12-06-2019 | Вести

БАЊА ЛУКА  - Министар одбране Александар Вулин и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик састали су се данас у Бањалуци са борцима са Кошара, који у том граду бораве поводом премијере филма "Ратне приче са Кошара".

"Кад браните Србију браните и Републику Српску. Кад нападнете један део српског народа напали сте све Србе без обзира на то где они живе. Битка на Кошарама је била и одбрана Републике Српске баш као што је и Коридор био одбрана Републике Србије", рекао је министар Вулин, саопштило је министарство.

На састанку министра Вулина и Додика договорено је да Министарство одбране и Влада Републике Српске заједно сниме документарно-играни филм о бици на Коридору (Босанској Посавини 1992. године).

Вулин је рекао да ће се снимити филм о том херојском подухвату, том великом пробоју који је сачувао Републику Српску и Србе у њој.

"Председник Вучић је дао јасан налог да водимо рачуна о томе да се заједничка прошлост никад не заборави и да она зла која су чињена српском народу не смеју бити поновљена и заборављена као ни херојство српског народа", рекао је министар Вулин. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: