Сарадња Mинистарства одбране и Kомесариjата за избеглице

17-06-2019 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Александар Вулин и в.д. комесара за избеглице и миграције Владимир Цуцић потписали су данас Меморандум о сарадњи којим се стварају услови за наставак реализације усавршавања представника државних институција Републике Србије за учешће у мултинационалним операцијама.

Меморандум се односи на успостављање сарадње у области усавршавања припадника Комесаријата за избеглице и миграције Србије.

Њиме се, за припаднике Комесаријата, дефинише организација Курса за обуку цивила за учешће у мировним мисијама, у складу с годишњим програмом обуке за учешће цивила у мултинационалним операцијама, који је Министарство одбране за представнике државних институција први пут успешно реализовало у новембру 2018. године.

Курс за обуку припадника Комесаријата, чији су носиоци Дирекција за европске интеграције и управљање пројектима Сектора за политику одбране Министарства одбране и Центар за обуку јединица за мултинационалне операције Војске Србије, одржаће се у бази „Југ“ од 24. јуна до 5. јула, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Циљ Курса је усавршавање и стицање знања о мировним мисијама, дужностима и задацима цивилних експерата у мисијама под окриљем Уједињених нација, Европске уније и Организације за европску безбедност и сарадњу.

Успостављањем партнерских односа са Комесаријатом, Министарство одбране и Војска Србије својим богатим искуством у селекцији, опремању, обуци, упућивању и подршци за учешће у мултинационалним операцијама, настављају активно да доприносе унапређењу процеса у оспособљавању и усавршавању цивилних експерата за потребе осталих органа државне управе у Србији за учешће у мировним мисијама и операцијама, у функцији очувања, одржавања и изградње мира ван граница наше земље.
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: