Комленски: Дисконтинуитет неопходан када је реч о Шабићевом раду

02-07-2019 | Саопштења

 

Одбор за културу и информисање Скупштине Србије разматрао је предлоге кандидата за новог повереника за информације од јавног значаја и заштите података о личности. Покрет социјалиста имао је свог кандидата, адвоката из Великог Градишта Бојана Милосављевића, који је уједно био и најмлађи предложени кандидат.

Милосављевић је у свом представљању истакао да је седам година колико траје мандат Повереника довољан период да се направи промена.

"Боља комуникација између институција, информисање становништва о правима и услугама, као и размена искуства и праксе са повереницима у окружењу и ЕУ", навео је Милосављевић.

Први пут је за избор Повереника предложено чак три кандидата, док је приликом претходног избора био предложен само један.

Шеф посланичке групе Покрета социјалиста Ђорђе Комленски нагласио је да ПС увек гласа за младе и нове људе и да је дисконтинуитет итекако потребан у односу на рад бившег повереника Шабића чијим радом није задововљан ни он лично, нити грађани.


Одбор за културу и информисање определио се за искуство и подржао кандидата посланичке групе СНС-а, Милана Мариновића, дугогодишњег председника Прекршајног суда за кога не сумњамо да ће часно и савесно обављати посао повереника.  

Подели са пријатељима: