Александар Вулин: Србиjа оjачала воjску куповином ПВO система "Mистрал"

16-07-2019 | Вести

БЕОГРАД  - Србија је значајно ојачала своју војску куповином ПВО система "Мистрал" од Француске, рекао је Тањугу министар одбране Александар Вулин и истакао да политика председника Србије о војној неутралности даје резултате јер, каже, наша војска може да набавља опрему и са истока и са запада што није случај са многим земљама у свету.

Данас је у присуству француског председника Емануела Макрона и председника Србије Александра Вучића потписано пет споразума са Французима, из надлежности Министарства одбране и области наменске индустрије.

"За нас је од великог значаја да можемо и на овај начин да покажемо да политика председника Вучића о војној неутралности даје резултате јер ми можемо да се опремамо и са истока и са запада што многе друге земље једноставно не могу да ураде", рекао је Вулин.

Након што је држава обновила ратно ваздухопловство, каже Вулин, сада се почело са обнављањем и ПВО одбране што, како је приметио, није рађено деценијама уназад.

"Куповином против-ваздухопловног система Мистрал ми смо значајно ојачали нашу војску, омогућили нашим јединицама да активно штити себе, да штити наше небо и показали смо да процес обнове неће ни једног тренутка стати", рекао је Вулин.

Војска Србије је постала, истиче министар, снажнија и модернија.

"Грађани Србије могу да буду још сигурнији да ће наша независност и наша слобода бити сачувани", рекао је Вулин. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: