Александар Вулин: Владавина права у Хрватскоj на наjнижим гранама

19-07-2019 | Вести

БЕОГРАД  - Министар одбране Александар Вулин рекао је данас, коментаришући вест да се хрватска председница успротивила одлуци Уставног суда о враћању ћирилице у Вуковар, да не зна да ли ће ЕУреаговати и рећи да је владавина права у Хрватској озбиљно угрожена када председница одбија да спроведе одлуку Уставног суда.

"Уставни суд је рекао ''у Вуковару Срби морају да могу да пишу ћирилицу'', ништа више, само да имају право да пишу ћирилицом и да када већ ту живе, а нису успели баш све да их протерају, на таблама негде мора да се појави ћирилица. Очекујемо од Европске уније да реагује", казао је министар одбране за РТС додајући да би био јако срећан када би та „неоусташка политика већ једном престала“.

Како год се понашате према ћирилици кроз историју, тако се понашате и према Србима, каже он.

"Ко год је хтео да укине ћирилицу, од Аустроугарске преко Хитлерове Немачке, тај је хтео да укине и Србе. Жао ми је што Хрватска не може да се отргне од неоусташке политике и што није у стању да направи отколон од усташтва и Независне Државе Хрватске и што непрекидно покушава да оправда јасеновачки геноцид или злочине из ''Олује'' ", нагласио је министар и изразио наду да ће „Европа реаговати и рећи да је владавина права у Хрватској озбиљно угрожена и да је на најнижим гранама“.

"Срамота је да се не поштују одлуке Уставног суда, или једноставно када је реч о Србима ништа није важно. Онда за нас нема ни суда, ни правде, ни државе, ни владавине права", закључио је Вулин.

Иѕвор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: