Александар Вулин: На KиM процентуално наjвећи броj бораца ИД

29-07-2019 | Вести

БЕОГРАД - Министар одбране Александар Вулин изјавио да је Косово у односу на број становника, територија која има највећи број бораца Исламске државе на свету.

"Процентуално, има их међу злогласним убицама више него Ирачана или Сиријаца. Они се након слома калифата враћају са ратишта и несумњиво су велика претња свим хришћанима, а свакако и за мир и стабилност читавог региона", рекао је Вулин за "Курир" поводом недавног упозорења Амбасаде САД у Приштини америчким грађанима на могуће терористичке нападе на Косову.

У упозорењу Амбасаде САД на Косову, подсећа лист, наводи се да током летње сезоне мере безбедности остају на високом нивоу због сталних претњи транснационалних терористичких организација и појединаца инспирисаних екстремистичком идеологијом.

"Ако САД желе да заштите и своје држављане и становнике Балкана, нека учине све да се не ствара и не наоружава шиптарска паравојска, тзв. војска Косова. Повратници са ратишта у Сирији биће мања претња од тешко наоружаних шиптарских терориста из редова бившег и садашњег ОВК", поручио је Вулин. 

Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: