Mинистар Вулин: Наше наоружавање у функциjи мира

30-07-2019 | Вести

БЕОГРАД - Српски министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је наоружавање Србије у функцији мира, а политика неутралности омогућава јој да се наоружава и опрема тамо где мисли да је потребно.

"Политика војне неутралности коју заступа председник (александар) Вучић политика је која нам омогућава да сами доносимо одлуке и да се снабдевамо, наоружавамо и опремамо тамо где ми мислимо да је потребно", рекао је Вулин у Дневнику Радио-телевизије Србије коментаришући саопштење НАТО-а о донацији руских оклопних возила Србији.

Он је истакао да је "Србија значајан и поуздан партнер", а не некаква "терористичка територија, као што би на ''Косову'' да направе некакву паравојску".

"Србија је озбиљна и цењена земља која има право да се наоружава и свако може да буде сигуран да је наше наоружавање, као што је рекао председник Вучић, само у функцији мира. Што смо снажнији, рат ће бити даљи од нас. Ми се тако и понашамо. Стабилна, сигурна и снажна Србија гарант је да ће Балкан бити у миру. Слаба и настабилна Србија не може да гарантује мир ни себи а ни другима. Ми гарантујемо мир на Балкану", поручио је министар Вулин.

НАТО је јуче, у одговору на питање Радија Слободна Европа (РСЕ) о руској донацији војне опреме Србији, саопштио да у потпуности поштује суверено право свих држава, укључујући Србију, да бирају своје политичке и безбедносне аранжмане и истакао партнерски однос који има са Србијом.
 Извор: Танјуг

Подели са пријатељима: