Александар Вулин: Припаднице ВС заслужуjу подршку и захвалност

18-08-2019 | Вести

БЕОГРАД - Припаднице ВП Кобри у суботу су радиле свој посао, биле су тамо где се угрожава безбедност институција Србије, биле су распоређене испред Председништва Србије где су ''''на радост Шиптара, Срби претили да ће силом срушити легално изабране органе власти'''', оценио је министар одбране Александар Вулин, реагујући на изјаву Раде Трајковић.

Трајковић, која је председница Европског покрета Срба са Косова и Метохије, поделила је твит једне корисницете друштвене мреже, која је објавила фотографију кобре (змије) уз следећи опис: ''''Извињавам се што вас препадам овом страшном сликом, али само да разјаснимо. Ово је кобра. А оно испред Председништва су само неке цицке које праве будалу од себе зарад једног диктатора у силаску''''.

Вулин је реагујући на то у саопштењу које је доставио медијима, приметио да Трајковић никада није вређала припаднице, како их он назива ''''шиптарске'''' полиције''.

"Рада Трајковић има ћерку, није мислила о њој када је вређала припаднице Кобри, и оне су ћерке, неке од њих мајке, сестре. Како би се Трајковићева осећала да њену ћерку зову цицом док ради свој посао'''', приметио је Вулин, а онда поставио низ питања:

Зашто припаднице Кобри могу да се вређају, зашто институције заштитника не стану у њихову заштиту, зашто новинарска удружења која о свему имају став и мишљење не кажу да су напади на жене у Војсци Србије срамни и неприхватљиви?

''''Зашто удружења за заштиту жена не траже осуду за вређање и нападе на припаднице Војске Србије'''', запитао је министар и рекао да је он поносан на све припаднице војске и њихов посвећен и пожртвован рад, а Трајковићевој и ''''остали мрзитељима Вучића и слободне Србије'''' поручио је нека своју мржњу чувају за њега, а уздеже се од вређања припадница Војске Србије. Вредне и храбре жене из јединице Кобре нису заслужиле да буду вређане, оне заслужују похвале и подршку, рекао је министар.

Извор: Танјуг
 

Подели са пријатељима: